Bläckpatroner.com
25Apr/140

Varför har en del bläckskrivare 2 svarta bläckpatroner?

Av admin

Varför har en del bläckskrivare 2 svarta bläckpatroner? Det kan verka onödigt men är väldigt klokt. Det är nämligen 2 olika sorters bläck som egentligen är bäst för text respektive foton. Därför har dessa skrivare en svart bläckpatron med pigment-bläck som används till textutskrifter och en svart patron med dye-based bläck som används ihop med färgerna till fotoutskrifter.

Ofta är textpatronen större och innehåller mer bläck. Vilket lurar många att tro att det är en sk XL-patron vilket vi skrivit om tidigare. XL-patroner har inte med storleken på själva patronen att göra utan bara med mängden bläck. Och oftast finns samtliga patroner i både XL och standardversioner.
Skriver du inte ut väldigt lite är dessa skrivare med minst 5 patroner ett väldigt klok val för dig som skriver ut lite av varje.

Är det något du undrar över om detta eller något annat kring skrivare, fråga oss på Patroner.se, vi kan det vi säljer!

Av: @PatronerOla
Ola Gustafsson

26Feb/140

XL-patroner – Mer bläck men inte större än vanliga bläckpatroner

Av admin

Nu ska vi försöka reda ut ytterligare ett missförstånd vi ofta stöter på. Nej bläckpatroner är inte som kläder. När det finns en XL-variant av en bläckpatron är den inte större än standardpatronen, den innehåller bara mer bläck.

Skriver du inte ut väldigt lite så är det alltid mest ekonomiskt för dig med XL eller High Capacity (HC) som de mer korrekt ibland kallas. En del skrivare, som många HP med 364-patronerna t ex och de flesta Canon med separata färgpatroner har en svart patron som är bredare än de andra. Detta har alltså ingenting med XL att göra utan både denna bredare svarta liksom alla de smalare patronerna finns i både standard och XL-patron med olika mycket bläck i. Har du en bred och en smal bläckpatron så används den ena till text och den andra ihop med färgpatronerna men det reder vi ut i nästa inlägg....
Självklart får ni gärna ställa frågor kring ovan här eller andra skrivar-relaterade frågor om ni vill så försöker vi reda ut dem.

Av: @PatronerOla
Ola Gustafsson