Bläckpatroner.com
16Nov/111

Fördelar och nackdelar med trådlösa skrivare

Av Jonas

Om du är på gång att köpa ny skrivare så är chansen ganska stor att du har kollat på en del trådlösa skrivare.  Trådlös, eller wireless, koppling är en av funktionerna på nya ”premium” skrivare. Om du osäker på om du ska skaffa en, kolla in fördelar och nackdelar med denna funktion i denna artikel före du bestämmer dig om det är värt att införskaffa en trådlös skrivare.

Fördelar

Den huvudsakliga anledningen till att trådlösa skrivare tillverkas är att få bort så mycket som möjligt av kabeltrasslet som stör inredningen. En trådlös skrivare är mycket praktisk då du kan skriva ut från varsomhelst i ditt hem eller kontor så länge du är kopplad till det trådlösa nätverket.

En del trådlösa skrivare tillåter även att du kan skriva ut direkt från din telefon eller läsplatta. Till detta kommer att du kan koppla fler datorer till din skrivare till skillnad till skrivare med nätverkskabel där du är begränsad till antalet portar på enheten.

Nackdelar

Även om en trådlös koppling av en skrivare är en suverän funktion så finns det brister. En är att det är en säkerhetsrisk. Om det finns en liknande skrivare inom räckhåll så kan det hända  att du skickar privata filer och skriver ut dem av misstag.

En annan nackdel med trådlösa skrivare är att den kan ibland bli påverkad av andra trådlösa signaler. Dessa trådlösa signaler kan komma från telefoner, radio, mikrovågsugnar och andra enheter. Detta kan sänka hastigheten på din uppkoppling eller hindra dig från att kunna koppla dig upp dig mot skrivaren.