Bläckpatroner.com
26Feb/140

Byt inte alla bläckpatroner på en gång!

Av admin

Det är många som byter alla patroner på en gång "när de ändå håller på", det ska du inte göra! För det första innebär det att du slänger ganska mycket bläck och därmed inte har nytta av den största fördelen med separata färgpatroner, något vi i och för sig tjänar på men definitivt inte du...

För det andra kan man säga att du gör skrivaren förvirrad! Om skrivaren säger åt dig att bläckpatron cyan är slut och ber dig byta den och du sedan byter alla så tappar den kollen på bläcknivåerna och du kan få frustrerande problem därefter. Alltså byt bara den patron som är slut!

Av: @PatronerOla
Ola Gustafsson

29Nov/112

Skillnaden mellan kompatibla och original bläckpatroner

Av Jonas

Vad skiljer skrivartillverkarnas original och kompatibla eller tredjepartstillverkares bläckpatroner?

När du börjar kolla på priset på bläckpatroner, är det första som står ut prisskillnaden mellan original och kompatibla eller återfyllda bläckpatroner.  Den naturliga följdfrågan, som vi ofta får här på Patroner.se blir, vad är skillnaden på de förhållandevis dyra originalpatronerna och de kompatibla bläckpatronerna? Är kompatibla bläckpatronerna lika bra som original?

9Nov/111

Spendera inte för mycket på bläck

Av admin

Sök runt på internet för bästa pris. Du finner oftast bästa pris, rabatter och det största utbudet på internet. Kompatibla eller så kallade piratkopierade bläckpatroner eller återvunna toner (miljökassetter) kan vara hälften så dyra som original (OEM).

Skriv ut i ekonomiläge
Nästa är att ändra dina skrivarinställningar. Hur kommer det hjälpa att sänka kostnaden för utskrifter? Genom att ändra till skriv ut anpassat till sidan, att ändra upplösningen till 300 DPI, ändra till sparläge för toner, ändra till inställningarna till text eller till och med till utkast istället för foto. När du har ändrat inställningarna gå sen till förhandsgranska för att vara säker på att du endast skriver ut vad du behöver och inte sidhuvuden, sidfötter och och andra onödiga saker.

Dubbelsidig utskrift
Om din skrivare har möjlighet att skriva ut dubbelsidigt, så kan du skriva ut på både fram- och baksida. Många kontorsskrivare är även möjlighet att ha automatisk dubbelsidiga utskrifter. Detta kommer minska dina kostnader för papper med hälften.

Typsnitt
Att byta till Calibri, Times New Roman eller något annat tunt typsnitt och inte använda fetmarkeringar gör att du minska bläckkonsumtionen.

E-posta dina dokument
Delar du dokument med andra kollegor? Allt behöver inte skrivas ut, många gånger kan du skicka dem med e-post instället för att skriva ut dem, sparar tid, pengar, bläck och träd. Skriv bara ut vad du behöver, till exempel om du ska dela med ett memo eller liknande, skriv ut det och sätt upp det där alla ser det.
När du har som mål att spara pengar, så minskar du åtgången av bläck eller toner, minskar slitaget på skrivaren så den håller längre, sparar träd och håller tomma kassetter borta från naturen.